Klanten die hun bestelling zouden afhalen in Soesterberg kunnen contact opnemen met filiaal Amersfoort

Klanten die hun bestelling zouden afhalen in Soesterberg kunnen contact opnemen met filiaal Amersfoort

Mix & match: eetkamerstoelen combineren

Je ziet het in alle woonbladen: een eettafel met verschillende soorten eetkamerstoelen. Een trend die al een tijdje gaande is en ook nog wel even blijft. 

Zo combineer je verschillende eetkamerstoelen

Het combineren van eetkamerstoelen lijkt heel makkelijk. Maar gewoon een paar stoelen kopen en die bij elkaar zetten, werkt helaas niet. Het draait allemaal om balans

Om te voorkomen dat het een ratjetoe van kleuren en stijlen wordt is het slim om te kiezen voor:

  1. Eén type eetkamerstoel in verschillende kleuren
  2. Verschillende eetkamerstoelen in dezelfde kleur(en) of van hetzelfde materiaal

Eetkamerstoel in verschillende kleuren

Wanneer je kiest voor één type eetkamerstoel in verschillende kleuren kun je naast kleur best variëren in details, zoals een armleuning, zitting of bekleding

Een lichtgrijs gestoffeerde eetkamerstoel combineert heel goed met dezelfde stoel van kunststof in zwart en/of wit. En een gestoffeerde eetkamerstoel met armleuning past heel goed bij een eetkamerstoel met kunststof kuip wanneer ze allebei een stoer houten onderstel hebben.

Verschillende eetkamerstoelen

Ga je voor optie twee? Combineer verschillende kleuren en probeer een balans te vinden. De beste manier is gewoon proberen. Zo zie je meteen of een bepaalde stoel of kleur overheerst (of misschien is dat juist leuk). 

Mix & match het hele jaar door

Wat voor woonstijl je ook hebt, het mixen en matchen van eetkamerstoelen kan altijd. In een moderne woonkeuken zou de kleurstelling zwart-wit in combinatie met hout heel goed kunnen. 

Hou je van de Scandinavische woonstijl? Mix eetkamerstoelen in pasteltinten, met grijs, lichtbruin en wit. Denk ook eens aan de verschillende seizoenen. In de lente en de zomer staan frisse, lichte eetkamerstoelen mooi aan je tafel. Aan de kersttafel kan een eetkamerstoel met zachte fluwelen bekleding juist heel goed. Mix & match het hele jaar door.