Leen Bakker logo
  • Mijn op maat overzicht
  • Klantenservice
  • Bekijk folders
  • Vacatures
  • Advies en inspiratie
Winkels
Winkelwagen
10% EXTRA korting op ALLES voor je thuiswerkplek*
*De korting is meteen in de prijs verrekend. m.u.v. Prijstoppers en partneraanbod. Geldig t/m 14 augustus 2022.

Set van 2 Adenium - Woestijnrozen - Pot ⌀10,5cm -Hoogte ↕ 20-30cm

(0)

24,95

Dit artikel wordt na 5 werkdagen bezorgd

Verkoop door: Plant in a Box

Deel jouw product & volg ons op social

Omschrijving

De Adenium, beter bekend als de woestijnroos, is een bijzonder fraaie plant. Hij is zoals de naam al doet vermoeden, afkomstig uit de droge delen van de woestijn van Oost- en Noordoost-Afrika. Lokaal kan de Adenium uitgroeien tot wel 5 meter hoog met een prachtige kale stam vol karakter. In huis wordt hij gelukkig lang niet zo groot en krijgt hij frisse groene blaadjes. Opvallend aan de Adenium zijn de prachtige roze bloemen en de grillige vormen van de stam.

Verzorging
Vanwege het feit dat het een woestijnroos is, heeft de Adenium veel zonlicht nodig. Het liefst staat hij op een plekje op het zuiden. Als hij op een plek staat met geen of te weinig zon zal hij niet gaan bloeien. En dat is zonde vanwege zijn grote hoeveelheid mooie bloemen! Hij bloeit tot eind juli en de 2e bloei is in september en oktober. Als de Adenium te groot wordt kun je hem deels terug snoeien, dit kun je het best doen als hij uitgebloeid is. Als de plant zijscheuten ontwikkelt, dan kun je deze het best er af snoeien. Op deze manier kan de plant zijn energie alleen richten op het bloeien bovenin. Als de plant in bloei is heeft hij meer water nodig dan normaal.

Levering
De Adeniums worden geleverd zonder bloemen, zodat ze pas bij je thuis bloemen gaan vormen.
Het kan voorkomen dat de Adenium even van slag is als de dagen wat korter en donkerder worden. Wees gerust, de Adenium blijft nieuwe bladeren maken. De nieuwe bladeren kleuren weer beter, dan de bladeren die in de zomerperiode zijn gegroeid.

Specificaties

EAN nummer7442924136152
MerkPlant in a Box
KleurGroen
Product afmetingen (cm)20x10.5x10.5
BloeitijdZomer
StandplaatsZon
WaterbehoefteWeinig
Diameter pot10.5
LuchtzuiverendNee
Hoogte plant (cm)Tot 30 cm