10% EXTRA korting op ALLE lopende aanbiedingen!

10% EXTRA korting op ALLE lopende aanbiedingen!

How to: zo kies je de ideale eettafel

Of je eettafel nu in je eetkamer staat of in de woonkamer, de eetkamertafel neemt een prominente plaats in je interieur in. Het is een belangrijk meubel in ons huis en ons leven, maar hoe maak je een goede keuze? Leen Bakker geeft tips! 

Welke tafel past bij jouw situatie?

Ben je alleen, zijn jullie met z'n tweeën of vormen jullie een gezin? Aan de hand van jouw situatie beslis je over de grootte van de tafel. Is de eethoek de ruimte waar je samenkomt met je gezin om te eten, te praten en om een spelletje te doen? Zorg dan voor genoeg zitplaatsen. Als je alleen of met z’n tweeën woont, kun je ook kiezen voor een kleiner model. Hiermee bespaar je veel ruimte. Heb je vaak visite over de vloer of organiseer je graag diners? Ook dit is iets om rekening mee te houden bij de aanschaf van een eettafel. 

Ruimtelijk inzicht

Verder is het belangrijk om te bepalen in welke ruimte jouw eettafel komt te staan en deze ruimte dan ook op te meten. Niks is vervelender dan te weinig ruimte hebben om je stoel uit te schuiven. Ook wil je voorkomen dat je te weinig doorloopruimte hebt. Meet daarom de ruimte goed op en maak op basis van je opmetingen een slimme keuze. Heb je weinig ruimte? Kies dan bijvoorbeeld voor een ronde eetkamertafel. Dit bespaart vaak ruimte. Heb je veel ruimte, dan kan je gaan voor een rechthoekig model met bijvoorbeeld 6 of meer zitplaatsen. 

Welke stijl past bij jou?

Eettafels zijn er in alle vormen, maten en kleuren. Bepaal aan de hand van de rest van je inrichting welke woonstijl bij jou past. Heb jij een Scandinavisch interieur? Kies dan bijvoorbeeld voor een ronde tafel met slanke poten. Bij een stoere inrichting past een robuuste tafel van hout en stalen poten. Zo kun je op basis van jouw woonstijl een passend exemplaar kiezen.

Eettafel op maat

Liever een tafel op maat? Met onze UMIX Houston eettafels stel je zelf jouw droomtafel samen. In drie snelle stappen heb jij je tafel samengesteld:

  1. Kies de maat
  2. Kies de bladafwerking 
  3. Kies de poot

Overtuigd? Stel nu je eigen, unieke tafel samen.

Houd rekening met eetkamerstoelen

Ben je enkel op zoek naar een nieuwe eetkamertafel? Houd dan rekening met de eetkamerstoelen die je hebt. Zijn je stoelen hoog, dan zul je ook een hogere tafel nodig hebben. Als je brede eetkamerstoelen stoelen hebt, heeft dit ook effect op de tafel die je kiest. Waarschijnlijk heb je dan een langere eettafel nodig. Ook als je nog geen eetkamerstoelen hebt, is het belangrijk om na te denken over de hoogte en lengte van je tafel.

Snel en simpele eethoeken

Heb je geen zin in gedoe? Dan is een complete eethoek misschien wel iets voor jou. Zo schaf je meteen je eetkamertafel en je eetkamerstoelen samen aan. Dan weet je zeker dat je tafel en stoelen bij elkaar passen! 

Ben je benieuwd naar ons assortiment eetkamertafels? Klik dan hier om alle tafels te bekijken. Wij zetten hieronder vast een aantal pareltjes op een rij.