Productief thuiswerken met een georganiseerde werkplek

Wanneer je in een rommelige omgeving werkt kan dit ervoor zorgen dat je minder productief bent. je bent namelijk sneller afgeleid en je bent tijd kwijt aan het zoeken van documenten of notities. Dit kan de werkstress verhogen. Een opgeruimde werkplek brengt een hoop voordelen met zich mee. Maar hoe doe je dat eigenlijk, je werkplek inrichten en opruimen?

Het inrichten van je bureau

Je bureau is misschien wel het belangrijkste onderdeel voor een georganiseerde werkplek. Werk daarom aan een goed en passend bureau. Welk bureau dat precies is, is voor iedereen anders.

Een groot bureau vs. een klein bureau

Een groot bureau geeft je meer ruimte voor overzicht. Je kunt je desktop of laptop verder van je af plaatsen en je hebt daarnaast nog extra ruimte voor je notitieboek, papieren en meer. Zorg er wel voor dat je deze extra ruimte niet vol gaat leggen met spullen ‘gewoon omdat het kan’. Het overzicht op je grote bureau moet zorgen voor meer ruimte in je hoofd.

Een klein bureau kan net zo ideaal zijn als een groot bureau. Als een groot bureau niet past in je ruimte zorgt een klein bureau toch voor afbakening van je eigen werkplek. Op een klein bureau heb je minder ruimte voor rommel en kun je met een extra ladesysteem of wandplanken toch je spullen kwijt.

Kies de juiste bureauaccessoires

De juiste bureauaccessoires zorgen ervoor dat je alles netjes kan opbergen en alles hebt om zo productief mogelijk te werken.

Een goede bureaulamp is essentieel

Goede verlichting op je bureau helpt bij het verbeteren van je concentratie. Zorg dus dat je bureaulamp goed bij je in de buurt staat. Let er wel op dat te fel licht in je ogen ervoor zorgt dat deze snel moe worden. Een bureaulamp met een verstelbare arm en kap zorgt ervoor dat je het licht precies kunt richten waar je het nodig hebt.

Alle bureaulampen >

Maak je werkplek persoonlijk met woonaccessoires

Naast een opgeruimd bureau is het ook prettig als deze een beetje sfeer en persoonlijkheid heeft. Met leuke woondecoratie kun je je werkplek meer eigen maken. Kies bijvoorbeeld voor een fotolijst of droogbloemen op de hoek van je bureau.

Heb je tientallen pennen en markers op je bureau liggen? Verzamel deze bij elkaar en stop ze in een vaasje of theelichthouder. Dit staat ook nog eens heel erg gezellig.

Alle woondecoratie >

Planten mogen niet ontbreken

We weten ondertussen allemaal dat planten om je heen gezond zijn. Ze zorgen voor extra zuurstof in de ruimte en zijn ook nog eens een lust voor het oog. Zet dus een kleine plant op de hoek van je bureau of ga voor een grotere plant naast je bureau. Is hier geen plaats voor? Een hangplant aan het plafond is super hip!

Gebruik wandplanken voor extra opbergruimte

Heb je niet genoeg plek op je bureau om alles kwijt te kunnen? Hang dan een wandplank in de buurt van je bureau. Zet op deze wandplank mooie opbergmanden om spullen op te bergen die je niet dagelijks nodig hebt.

Alle wandplanken >

Altijd handig: Opbergmanden en ladesystemen

Opbergboxen en opbergmanden zijn een must voor een opgeruimde werkplek. Je geeft namelijk al je spullen een eigen plekje. Er zijn verschillende opbergmogelijkheden. Kies voor een ladeblok wat je onder je bureau kunt rijden of voor een ladesysteem wat je naast het bureau kunt plaatsen. In beiden zitten handig lades waar je een hoop in kwijt kunt. 

Je kunt ook gaan voor decoratieve opbergmanden van natuurlijke materialen. Ook hier kun je verschillende dingen in kwijt en fleur je het interieur meteen op!

Alle opbergboxen en opbergmanden >

Tips om je werkplek netjes te houden

Je kunt nog zo’n mooi bureau hebben en genoeg opbergmanden om alles in op te bergen. Maar je moet vooral de tijd nemen om je werkplek georganiseerd te houden. Stel het opruimen van je bureau niet uit maar voeg dit toe in je dagelijkse bezigheden. Ben je klaar met een taak? Ruim dan ook meteen op wat je hiervoor nodig had. 

Maak daarnaast ieder eind van je werkdag even de tijd om je bureau op te ruimen. Haal je glas en/of bord weg, berg je documenten en notities op en schuif je bureaustoel netjes aan. Zo kun je de volgende dag weer fris aan de slag!