Styling: zo style je een open kast

Jouw dierbare herinneringen en fijne  woonspulletjes horen niet achter gesloten deuren. Maak gebruik van een open kast of wandrek om al je moois in uit te stallen.

Haal alles uit de 'kast' om van jouw kast een pronkstuk te maken

Bij anderen en op Pinterest ziet het er altijd zo mooi uit: een open kast in de woonkamer. Maar bij jou wordt het al snel een zooitje. Maak een opgeruimd pronkstuk van jouw open kast met deze tips en tricks! 

1. Rangschik je items op kleur

Rust creëer je door je items te rangschikken op kleur. Natuurlijk kun je wel diverse kleuren met elkaar mixen, want dit zorgt voor een levendig geheel.  De ‘kleuren’ zwart, grijs en wit kunnen perfect met elkaar gecombineerd worden!

Of wat dacht je van deze kleurencombinatie?

2. Maak het persoonlijk

Mix je mooie woonaccessoires met persoonlijke items. Geef je souvenir of foto een mooi plekje op de plank. 

Tip: leg een stapel boeken of tijdschriften neer en zet hier een fotolijstje op. 

3. Varieer met hoogte

Door voor items te kiezen die variëren van hoogte zorg je voor een speels effect. Zet bijvoorbeeld een stapel boeken naast een plant. Bevalt het je niet meer? Dan is alles zo weer verplaatst.

4. Creëer extra ruimte

Vind je een open kast super mooi, maar wil je toch wat dingen uit het zicht hebben? Geen nood! Met handige opbergers, zoals manden of dozen, creëer je net dat beetje extra ruimte. 

5. Planten in je open kast

Laat je kast tot leven komen door er planten in te zetten. Naast dat ze leuk staan, zorgen planten ook voor zuurstof. Geen groene vingers? Ga dan voor kunstplanten.