Hoe kies ik een matras?
Bij Leen Bakker vind je een ruime matrassencollectie. Wat voor slaper je ook bent: je kiest gemakkelijk het matras dat aansluit bij jouw slaapwensen. Volg de matrassenwijzer en vind jouw ideale matras!Welk matras past bij mijn slaaphouding?

Hoeveel ondersteuning een matras moet geven is afhankelijk van jouw slaaphouding. Lees hieronder welk matras het beste past bij jouw slaaphouding.

Buikslaper

Keuze uit: medium/stevig

Een buikslaper krijgt gedurende de nacht de meeste druk op onderrug en nek. Een stevig of medium matras is daarom doorgaans het meest geschikt. Op die manier krijgt je lichaam de meeste ondersteuning en wordt de druk op nek en rug geminimaliseerd.


Bekijk collectie >

Zijslaper

Keuze uit: medium/soepel

Voor de zijslaper is het vooral belangrijk dat de ruggengraat gedurende de nacht in een rechte lijn blijft liggen, vanaf de nek tot onderaan het staartbeen. De heupen en schouders moeten dus enigszins in het matras weg kunnen zakken. Een medium of soepel matras is daarom doorgaans het meest geschikt.

Bekijk collectie >

Rugslaper

Keuze uit: medium/soepel

Dat het lichaam de natuurlijke S-vorm behoudt, is voor de rugslaper het belangrijkst. Daarnaast moet de rugholte voldoende ondersteuning ontvangen. Een medium matras is doorgaans het meest geschikt. Zo blijven de rugwervels in hun natuurlijke vorm én ligt je rug niet in een te holle stand.

Bekijk collectie >Wat voor soort matras past bij mij?

Leen Bakker heeft verschillende typen matrassen. Hieronder lees je de voordelen en eigenschappen.

Koudschuim


Koudschuimmatrassen vormen zich uitstekend naar de vormen van het lichaam. Tegelijkertijd is koudschuim stevig, waardoor een goede ondersteuning altijd gewaarborgd is. Ook kenmerken koudschuimmatrassen zich door uitstekend ventilatievermogen en zorgen ze op die manier voor een optimaal slaapklimaat.Vormt goed naar de contouren van het lichaam

Zeer goed ventilatievermogen door open celstructuur

Lange levensduur door het gebruik van duurzaam materiaal
Bekijk collectie >

Pocketvering


Pocketveringmatrassen zorgen voor een uitstekend ligcomfort door goede lichaamsondersteuning. Kies je een matras met meerdere comfortzones, dan worden alle lichaamsdelen evenredig ondersteund, wat bijdraagt aan een prettig slaapcomfort. Daarnaast zijn pocketveringmatrassen uitstekend ventilerend en vochtregulerend.


Perfecte lichaamsondersteuning, zeker bij matrassen met verschillende comfortzones

Veren kunnen afzonderlijk van elkaar bewegen

Uitstekend ventilerend en vochtregulerend door holle kern

Lange levensduur door het gebruik van duurzaam materiaal

Bekijk collectie >

Traagschuim


Traagschuimmatrassen ondersteunen en verdelen het lichaamsgewicht op de juiste wijze. Daarnaast reageert traagschuim op temperatuur, waardoor het zich perfect aanpast aan de vormen van het lichaam. Traagschuim houdt warmte goed vast en is daarom zeer geschikt voor de slaper die het sneller koud heeft.


Vormt goed naar de contouren van het lichaam en keert na belasting niet direct terug in de oorspronkelijke vorm

Voelt warm aan door dichte celstructuur

Hoe dikker de traagschuimlaag, hoe soepeler het matras aanvoelt
Bekijk collectie >

Bonellvering


Bonellvering matrassen kenmerken zich door hun uitstekende ventilatie en optimale weerstand. De Bonellveer biedt namelijk weinig weerstand bij een kleine belasting, maar veel tegendruk bij zware belasting. Hierdoor krijgt het gehele lichaam de juiste ondersteuning en tegendruk.Uitstekende ventilatie door open matraskern

De veren bewegen niet afzonderlijk van elkaar, maar zijn met elkaar verbondenBekijk collectie >

Polyetherschuim


Polyether matrassen zijn uitstekend geschikt als matras voor kinderen en volwassenen tot 80 kilogram. Polyether is een comfortschuim: een stevige schuimsoort die voldoende comfort biedt, betaalbaar is én een lange levensduur kent. Polyether matrassen zijn antiallergisch en ze houden warmte goed vast.


Houdt warmte goed vast door dichte celstructuur

Voldoende comfort

Aantrekkelijk geprijsd

Lange levensduur

Bekijk collectie >

OCTAsmart


OCTAsmart matrassen zorgen voor een perfecte lichaamsondersteuning en een betere doorbloeding. Ook zijn de matrassen uitstekend ventilerend en vochtregulerend. Doordat de matrassen antibacterieel en anti-huisstofmijt zijn, zijn ze uitermate geschikt voor de slaper met allergieën.


Geschikt voor alle gewichtsklassen

Perfecte lichaamsondersteuning door 3 smartzones

Uitstekend ventilerend en vochtregulerend door wasbare, smart performance hoes

Bekijk collectie >Onze nieuwe collectie

Vind het matras dat bij jou past!

Easy matras

Keuze uit schuim- of binnenveringskern

Geschikt tot 80 kg

Vaste lage prijs

Onze nieuwe matrassencollectie >

Comfort matras

Keuze uit schuim- of pocketveringskern

7 comfortzones voor optimale lichaamsondersteuning

Wasbare matrashoes

Antiallergisch

Geschikt tot 100 kg
Bekijk collectie >

Royal matras

Keuze uit pocketvering- of multipocketveringskern

7 comfortzones voor optimale lichaamsondersteuning

Extra drukverlagend

Wasbare matrashoes

Antiallergisch

Geschikt tot 120 kg

Bekijk collectie >Waar moet ik op letten bij het kopen van een matras?

Wil jij een nieuw matras kopen, dan is het fijn dat je weet waar je op moet letten. Hieronder staan zes belangrijke punten opgesomd die jou helpen bij het maken van je keuze. Creëer extra comfort door een topdekmatras bovenop jou matras te leggen. Hierdoor verleng je tevens de levensduur van jouw matras.


Formaat


Hoe breed en hoe lang moet het matras zijn voor het beste slaapcomfort? Kijkend naar de breedte van het matras, dan geldt meestal: 90 cm breedte is prima voor een normaal postuur. Voor de lengte van het matras geldt: je matras moet ongeveer 20 cm langer zijn dan je totale lichaamslengte.Gewicht


De ondersteuning die een matras biedt, is met name afhankelijk van de kern van het matras. Zo geeft een matras met pocketvering of koudschuim vaak de meeste ondersteuning. Afhankelijk van je lichaamsgewicht heb je meer of minder ondersteuning nodig. De matrassen uit onze OCTAsmart collectie zijn geschikt voor ieder lichaamsgewicht.


Prijs


Bij Leen Bakker vind je matrassen in verschillende prijsklassen, met verschillende comfortniveaus. Denk goed na over het matras dat je kiest, want je slaapt er uiteindelijk iedere nacht op! Alle matrassen van Leen Bakker zijn van hoge kwaliteit, maar verschillen in de prijs door de gebruikte materialen en de opties.Warm of koud


Je slaapt het beste wanneer je het niet te warm én niet te koud hebt. Kies wanneer je het snel koud hebt een traagschuim- of koudschuim matras. Deze matrassen ventileren minder goed, waardoor warmte beter behouden blijft. Kies wanneer je het snel warm hebt een koudschuim- of pocketveringmatras. Deze matrassen zijn juist beter ventilerend en vochtregulerend, waardoor warmte en vocht beter wordt afgevoerd.

Fysieke klachten


Een goed matras helpt lichamelijke klachten voorkomen en verminderen. Daarom is het bij fysieke klachten, zoals rug- en gewrichtsklachten, belangrijk te letten op de ondersteunende kwaliteiten van een matras. Kies voor een traagschuim- of koudschuimmatras vanwege de drukverlagende eigenschappen én houd rekening met je slaaphouding bij het kiezen van een stevig, medium of soepel matras.

AllergieënHeb je ’s nachts vaak last van verstopte luchtwegen, dan kan het zijn dat je last hebt van een huisstofmijtallergie. Gelukkig zijn er verschillende hypoallergene matrassen in de collectie opgenomen. Deze matrassen zijn vrij van schadelijke stoffen, en daardoor antiallergisch. Ook hebben veel van de matrassen een wasbare hoes.