Laminaat

25% korting op ALLE laminaat en PVC vloeren*

* m.u.v. Prijstoppers, reeds afgeprijsde artikelen en partner-aanbod. Geldig t/m 28 november.

1 - 13 van 13 producten
1 - 13 van 13 producten

Laminaat

Wil jij laminaat kopen? Dan moet je weten waar je op moet letten, want het ideale laminaat is persoonlijk! Lees hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over laminaat of kijk op onze laminaat adviespagina voor nóg meer informatie.

Wat is laminaat?

Laminaat bestaat uit een kern van vezelplaat versterkt met melaninehars (HDF), een fotoprint, bijvoorbeeld van hout, steen of een tegel, en een beschermende toplaag.

Wat zijn de voordelen van een laminaatvloer?

Laminaat is door de vele dessinmogelijkheden moeilijk te onderscheiden van een echte parket- of tegelvloer. Laminaat is makkelijker om te leggen dan een echte parket- of tegelvloer. En laminaat heeft een hoge slijtvastheid, is kleurvast en het is geschikt voor vloerverwarming. Ook is het vaak zeer aantrekkelijk geprijsd. Het is antiallergisch omdat het geen vuil of stof opneemt.

Waar moet ik op letten bij het kopen van laminaat?

Let allereerst op het gebruik: de ene laminaatvloer is geschikter voor een bepaalde ruimte dan de andere laminaatvloer, bijvoorbeeld door slijtvastheid en geluidsdemping. Er bestaat laminaat met verschillende gebruiksklassen: voor normaal huishoudelijk gebruik, voor intensief huishoudelijk gebruik en zelfs voor projectgebruik. Qua uiterlijk kun je ook diverse keuzes maken. Een donkere vloer staat vaak knus en gezellig, met een lichte vloer creëer je ruimte. Brede planken en tegels staan goed in grote ruimtes, smalle planken staan goed in kleine ruimtes. Laminaat met een V-groef is bijna niet te onderscheiden van echt hout en laminaat met een voelbare structuur zorgt voor een natuurgetrouwe uitstraling.

Welk laminaat is geschikt bij vloerverwarming?

Laminaat is over het algemeen geschikt voor vloerverwarming, maar het heeft wel een isolerende werking. Daardoor vermindert het effect van vloerverwarming. Is vloerverwarming de hoofdverwarming, let er dan op dat de maximale warmteweerstand van de vloer (ondervloer + vloer) niet hoger dan circa 0,15 m2 K/W is. Laminaat is niet geschikt bij vloerverkoeling.