Ondervloeren

1 - 17 van 17 producten
1 - 17 van 17 producten

Ondervloer

De juiste ondervloer kiezen voor onder je laminaat of andere vloer kan best ingewikkeld zijn. Wat heb je precies nodig voor jouw specifieke situatie? Lees hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over ondervloeren of kijk op onze ondervloeren adviespagina voor nóg meer informatie.

Waarom moet ik een ondervloer onder mijn vloer leggen?

Een ondervloer zorgt voor bescherming van jouw vloer, verlengt de levensduur van je vloer én zorgt voor comfort. Je legt de ondervloer tussen de kale vloer en je vloerbedekking.

Welke ondervloer heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van diverse factoren. Heb je een egale vloer, dan is een dunne ondervloer geschikt. Heb je een vloer met veel oneffenheden, dan is het slim te kiezen voor clickplaten. Is er een hoog vochtgehalte in de ruimte? Kies dan een dampdichte folie of ondervloer met geïntegreerd vochtscherm.

Welke ondervloer is geschikt bij vloerverwarming?

Ondervloeren zijn over het algemeen geschikt voor vloerverwarming, maar ze hebben wel een isolerende werking. Daardoor vermindert het effect van vloerverwarming. Is vloerverwarming de hoofdverwarming, let er dan op dat de maximale warmteweerstand van de vloer (ondervloer + vloer) niet hoger is dan circa 0,15 m2 K/W.

Welke ondervloer kan ik het beste in een appartement leggen?

Dit is afhankelijk van de mate van oneffenheden, de vochtigheidsgraad in het appartement en de gekozen vloer. Ook geluiddempende eigenschappen van de ondervloer zijn van groot belang bij de keuze. Bij appartementen heb je namelijk vaak te maken met onderburen, waardoor geluidreductie in sommige appartementen zelfs verplicht is (met minimaal 10dB).