How to: de juiste raamdecoratie in elke ruimte

Je huis is de plek waar je tot rust komt na een drukke dag. De kleuren van je interieur spelen dan ook een belangrijke rol. Die maken van je huis een thuis. De basis leg je met de kleuren van je vloer, muren en… gordijnen. Maar welke raamdecoratie gebruik je nu in welke ruimte?

Ruime keuze in raamdecoratie

Waar begin je? Want er is volop keuze: van rolgordijnen tot ‘gewone’ gordijnen of jaloezieën. En dan zijn er nog de vitrages en inbetweens. Ook is er een ruime keuze in dikke en dunne(re) gordijnstoffen: van acryl, katoen, linnen en nylon tot polyester en viscose. Deze stoffen kunnen zowel functioneel als decoratief gebruikt worden.

Wist je dat gordijnen je huis in de winter ook lekker warm houden?

Gordijnen op Maat Service

Met name in de woonkamer en slaapkamer zijn gordijnen onmisbaar. Je wilt immers niet dat iedereen ’s avonds bij je naar binnen kijkt. Laat je gordijnen eenvoudig op maat maken. Met onze handige configurator bestel je ze gemakkelijk online. Je bepaalt zelf de lengte en de breedte van de gordijnen en de soort plooi die je graag wilt.

Hulp nodig bij het opmeten en bestellen van je gordijnen? In dit artikel lees je de do's en dont's als je gordijnen gaat bestellen.

Op welke plek?

Gordijnen zijn sfeermakers in huis. Maar wat gebruik je in welke ruimte? Met kleurrijke en decoratieve gordijnstof ontstaat er een vrolijke sfeer: perfect voor in de kinderkamer. Witte gordijnstof zorgt juist voor een rustige sfeer in een kamer en doen je ruimte optisch groter lijken. Als je dus een klein kamertje moet voorzien van gordijnen: ga dan voor lichte kleuren! 

Ga je voor jaloezieën, dan kun je heel gemakkelijk spelen met licht. Perfect voor in de badkamer of slaapkamer. Rolgordijnen zijn ideaal om de slaapkamer mee te verduisteren, maar je kunt lichtdoorlatende rolgordijnen ook mooi ophangen in de woonkamer.

Heb je weleens aan vouwgordijnen gedacht? Ze zijn handig in gebruik en nemen veel minder ruimte in dan een normaal gordijn. Praktisch voor kleine woningen of smalle ramen. Nog een voordeel: vouwgordijnen bedekken wel het raam, maar niet de radiator.

Ga je toch voor plisségordijnen? Goede keuze, want deze gordijnen kun je zo verstellen dat het op ooghoogte afgeschermd is zodat je geen inkijk in de woonkamer hebt.

Weet jij het al? We zetten een aantal producten op een rij. Of ga naar onze website voor veel meer keuze.