Leen Bakker logo
  • Mijn op maat overzicht
  • Klantenservice
  • Bekijk folders
  • Vacatures
  • Advies en inspiratie
Winkels
Winkelwagen
2+1 GRATIS op alle woonaccessoires*
*Geldig op alle producten met een 2+1 kortingslabel

Tips voor het opbergen van tuinmeubelen, loungesets en tuinaccessoires

Opberghoes om loungeset

Tuinmeubelen, maar ook tuinaccessoires zoals tuinkussens wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Hiervoor zijn opberghoezen en opbergboxen verkrijgbaar.

Loungeset afdekken

Wil je jouw loungeset in de winter buiten laten staan? Geen probleem! Voor extra bescherming kan je In de winter jouw loungeset afdekken met een beschermhoes. Hierdoor wordt de loungeset beschermd tegen vuil en uv licht. Let er bij het afdekken altijd op de onderstaande punten.

Tips voor het afdekken van loungesets:

  • Haal de kussens van de loungeset en berg deze apart op.

  • Houten loungeset kan je beter niet helemaal dicht afsluiten. Hierdoor kan het hout blijven luchten en ademen.

  • Het is handig om een hoog punt te maken onder de beschermhoes. Hierdoor kan het water er makkelijk van af lopen en ontstaan er geen plassen water

Bekijk alle loungesethoezen >

Tuinset opbergen

Voor het opbergen van je tuinsets zijn er diverse beschermhoezen verkrijgbaar. Zo zijn er beschermhoezen waar je een complete tuinset onder kunt opbergen. Ook zijn er losse hoezen verkrijgbaar voor alleen tafels of banken. Belangrijk bij de aanfschaf van een beschermhoes voor jouw tuinset is dat deze de juiste afmetingen heeft. Hierdoor voorkom je dat de beschermhoes klappert tijdens wind, maar ook dat er geen plassen water ontstaan tijdens een regenbui.

De beschermhoes van je tuinset moet altijd goed kunnen blijven ademen. hierdoor blijft de tuinset geventileerd, waardoor er geen schimmel kan ontstaan in het materiaal.

Tip: Breng een hoog punt aan onder de beschermhoes, bijvoorbeeld een bloempot. Zo glijdt het water altijd van de tuinset af en zo kan het water niet blijven staan.

Bekijk alle tuinsethoezen >

Tuinkussens opbergen

Tuinkussens berg je op in handige opbergboxen of kussentas. Het voordeel van een tuinkussenbox is dat deze waterdicht is en dus het hele jaar door buiten kan blijven staan. Dit scheelt natuurlijk weer opbergruimte in huis. Opbergboxen voor tuinkussens zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof, hierdoor zijn ze eenvoudig schoon te maken en hebben verder geen onderhoud nodig, ideaal!

Let bij de aanschaf van een tuinkussen box altijd op de afmetingen. Er zijn verschillende afmetingen verkrijgbaar. De inhoud wordt vaak aangegeven in liters.

Ook niet onbelangrijk is de sluiting. Ben je op zoek naar een opbergbox met klep aan de bovenkant of heb je liever een opbergbox met deurtjes aan de voorzijde?

Bekijk alle opbergboxen voor tuinkussens >

Opberghoes om loungeset
Opberghoes om tuinset
Opberghoes om loungeset

Parasol opbergen

Voor het opbergen van je parasol kan je gebruik maken van een speciale parasolhoes. Deze hoes trek je eenvoudig over de parasol heen en trek je aan de onderkant dicht met een koord. Het voordeel hiervan is dat de parasol goed beschermd blijft tegen weersinvloeden zoals regen en uv. Ook als je de parasol binnen opbergt is een parasolhoes ideaal. Hierdoor blijft de parasol stofvrij en verkleurt niet.

Parasolhoezen zijn verkrijgbaar van verschillende maten. Let bij de aanschaf van een nieuwe parasolhoes op de lengte. De onderkant van de parasolhoes mag de grond niet raken. Zorg er ook voor dat de parasol kan ademen wanneer je de hoes dicht knoopt.

Bekijk alle parasolhoezen >

Barbecue opbergen

BBQ's blijven langer mooi als je ze beschermt met een bbq hoes. Per type barbecue kan de hoes verschillen. Ook zijn er universele hoezen verkrijgbaar.

Let bij de aanschaf van een bbq hoes er altijd op voor welk type bbq de hoes geschikt is. Een goede hoes sluit aan tot aan de grond, maar sluit niet geheel af. De beschermhoes van de barbecue moet namelijk goed kunnen luchten, wanneer het vocht niet weg kan, kan je bbq gaan roesten.

Bekijk alle BBQ hoezen >

Opbergen in een tuinkast

Naast je tuinmeubelen heb je ook tuinaccessoires die je graag wilt opbergen. Denk aan tuingereedschap zoals een gieter, heggenschaar, laarzen of een zak potgrond. Maar ook tuinstoelen of een bbq kun je kwijt in een tuinkast.

Er zijn tuinkasten in verschillende soorten, maten en materiaal. Kies voor een houten tuinkast of voor een kunststof tuinkast. Zo blijven je tuinspullen in een goede conditie en altijd bij de hand.

Bekijk alle tuinkasten >