Zo combineer je één rotan dressoir in drie verschillende stijlen

Een van dé trenditems van dit voorjaar: teakhouten kast Luna met deuren van webbing. Webbing is gemaakt van gevlochten riet en zie je dit voorjaar in allerlei meubels en accessoires terug. Kast Luna is een volwaardige kast met genoeg opbergruimte, maar door z'n afmetingen en de webbing deurtjes oogt 'ie toch slank en luchtig. Hoe je ‘m mooi kunt stylen? Wij delen onze beste tips en ideeën!

Idee #1 : Bohemian Scandinavian

In de hal, in de woonkamer of op de slaapkamer; voor deze kast heeft bijna iedereen wel plek. Hier hebben we ervoor gekozen om de kast te combineren met warme materialen en kleuren. De kleuren liggen allemaal in het verlengde van elkaar, maar het contrast zit ‘m in de materialen en vormen. Een vaas van glanzend glas met een matte schelpvaas met een korrelige structuur. Of een grof gebreide poef in combinatie met het gladde teakhout. Tegenstellingen zijn fijn om naar te kijken.

Idee #2 Urban jungle

Het leuke van deze kast is dat hij zich thuis voelt in vele woonstijlen. Kijk maar: door ‘m te omringen met stoere, zwarte potten en planten met grillige vormen krijg je een beetje een junglegevoel. De webbing deurtjes zijn dicht genoeg om troepjes niet te zien, maar het witte servies piept er net een beetje doorheen. Je hoeft niet meteen een muur te schilderen om kleur toe te voegen, dat kan ook heel goed met accessoires of planten. Kost minder dan een pot verf!

Idee #3 Aandachtstrekker

Voor een wandje in een koele blauwtint trekt de kast echt de aandacht. Door hoge en lage accessoires te mixen en te matchen bovenop de kast, zorg je voor een speels geheel. Oneven aantallen werken het beste en zijn visueel aantrekkelijker om naar te kijken. Als je ze dan ook nog in een denkbeeldige driehoek zet, klopt het plaatje helemaal. Je hoeft niet precies binnen de lijntjes te kleuren: een plantje dat over de kast heen hangt, zorgt dat het meubel minder statig oogt.

Liever een stoerdere look?

Ga je liever voor een wat stoerdere en industriële look? Dit dressoir is ook verkrijgbaar in het zwart! Welke kleur is jouw favoriet?

Leen's tips

  • De ruimte onder de kast kun je het beste open laten, dat geeft ‘m een beetje lucht. Het helpt ook om de kast net iets van de muur af te zetten.
  • Grote kans dat de kast bij jou thuis in een donker hoekje komt te staan. Een tafellamp of staande lamp maakt het meteen sfeervol en gezellig.