Raamdecoratie voor de kinderkamer

Raamdecoratie is nog weleens het ondergeschoven kindje in huis, ook in de kinderkamer. Terwijl kinderen juist langer en beter slapen in een donkere en koele kamer. Reden genoeg om eens te informeren naar verduisterende en zonlicht weerkaatsende (rol)gordijnen. Wij vertellen je waar je op moet letten bij het kopen van raamdecoratie. 

Verduisterende raamdecoratie

Verduisterend of niet? In de zomer is het een stuk langer licht. Niet alleen volwassenen slapen beter in een donkere kamer, ook voor kinderen is het belangrijk dat de kamer niet te licht is. Met hulp van verduisterende (rol)gordijnen zorg je ervoor dat het zonlicht wordt tegengehouden. Wel zo prettig voor middagdutjes.

Gordijnen

Lekker makkelijk: ophangen en klaar ben je. Woon je in een oud huis en heb je last van tocht door bijvoorbeeld enkel glas? Hang gordijnen op die gevoerd zijn zodat ze vocht en tocht tegenhouden. Bekijk de collectie aan kant-en-klare gordijnen. Je kunt kiezen tussen effen en prints. Sterren of Minions: waar wordt jouw kleine blij van?  Zoek je gordijnen op maat? Onze gordijnen worden op maat gemaakt in professionele ateliers.

Rolgordijnen

Het voordeel van rolgordijnen in de kinderkamer is dat ze niet zoveel ruimte in beslag nemen. Als je rolgordijn is uitgevoerd met een koordbediening mag de bedieningslengte maximaal één meter zijn in verband met kindveiligheid. 

Let op dat als je rolgordijnen in een babykamer ophangt, het touwtje niet in de buurt hangt van het wiegje of ledikant i.v.m. verstikkingsgevaar. 

Voordelen van rolgordijnen:

  • Ze zijn geschikt voor zowel draai- als kiepramen.
  • Je kunt kiezen uit vele kleuren en prints. 
  • Rolgordijnen zijn praktisch in gebruik en je ziet ze niet wanneer ze opgerold zijn. 
  • Stel je eigen rolgordijn samen of ga voor een kant-en-klaar exemplaar.