Cactussen

1 - 24 van 51 producten
1 - 24 van 51 producten

Cactussen

Cactussen groeien oorspronkelijk in Afrika en Amerika. Deze plantfamilie kent honderden verschillende soorten en maten. De cactusplant wordt steeds vaker gebruikt om een woonruimte mee te verfraaien. Ze zijn niet voor niets zo populair. Ze zijn namelijk eindeloos met elkaar te combineren. Plaats de cactus in mooie, verschillende terracotta potten of combineer ze met andere typen kamerplanten, zoals de Ficus. Zo maak je een leuke groene, botanische hoek in jouw interieur. Door de verschillende grootte van deze plant passen ze ook in kleine vensterbankhoekjes én deze kamerplant is erg gemakkelijk in verzorging. Zelfs als je die verzorging nog teveel moeite vindt heeft Leen Bakker kunstcactussen speciaal voor jou!

Cactus verzorging

Cactussen zijn erg gemakkelijk in onderhoud en zijn daardoor zeer geliefd als kamerplant. De cactusplant heeft nauwelijks water nodig en stelt weinig eisen aan de lichtintensiteit. Je kunt deze plant het beste een zonnige of schaduwrijke standplaats geven in je woning. Check voor de zekerheid wel even hoeveel zonlicht jouw cactussoort nodig heeft.
Het fijne aan deze kamerplant is dat een cactus gewend is aan warme temperaturen. Daardoor kan je hem gemakkelijk bij een warme kachel plaatsen, zonder dat de cactus vergaat. In de wintermaanden heb je zelfs bijna helemaal geen omkijk naar deze plant. In dit seizoen hebben ze nog minder water nodig door het weinige zonlicht en de lagere temperaturen. Ze kunnen dan zonder probleem een paar maanden zonder water. In de zomermaanden is eens per maand water geven aan te raden. Doe je dit te vaak, dan kan je cactus dood gaan. Dit komt doordat de wortels dan continu onder water staan en hierdoor gaan rotten. Let dus goed op dat je je cactus niet teveel water geeft. Kies je voor een kunstcactus, dan heb je het natuurlijk helemaal makkelijk!