Klimaatbeheersing

1 - 24 van 81 producten
1 - 24 van 81 producten

Klimaatbeheersing

Onder klimaatbeheersing of climate control verstaan we de beheersing van het binnenklimaat in een afgesloten ruimte zoals in de woonkamer of slaapkamer. Bij Leen Bakker snappen we heel goed dat een fijn binnenklimaat erg belangrijk is. Niet te koud, maar ook zeker niet te warm. Daarom hebben we een divers aanbod op het gebied van klimaatbeheersing.

Wat houdt klimaatbeheersing in?

Als het buiten erg warm is, willen we het binnen juist lekker koel hebben en als het juist koud is buiten, willen we het binnen aangenaam en warm hebben. Het binnenklimaat wordt bepaald door (onder andere) de temperatuur en de ventilatie.

De temperatuur kun je beheersen door bijvoorbeeld de centrale verwarming of door een kachel. De lucht wordt verwarmd en verspreid in de ruimte en hierdoor wordt het lekker warm. Met air conditioning wordt de lucht juist gekoeld en zo wordt het koeler in de ruimte. Met een ventilator verplaatst de aanwezige lucht en omdat de lucht langs je huid stroomt, wordt transpiratievocht verdampt en dat brengt verkoeling. Het gebruik van een ventilator heeft nog een extra voordeel. Je koelt er niet alleen van af, maar je hebt ook nog eens
minder last van vliegende insecten zoals muggen. Gebruik dus tijdens warme nachten een ventilator in je slaapkamer! Zo heb je minder last van de ‘plaknacht’ en word je niet lastig gevallen door muggen.

Alles voor een fijn binnenklimaat

Bij Leen Bakker vind je allerlei artikelen voor klimaatbeheersing. Denk hierbij aan staande ventilatoren, tafelventilators en elektrische kachels. Bekijk ons aanbod meteen online en plaats een bestelling. Je bent uiteraard ook meer dan van harte welkom in een van onze winkels. We helpen je graag en staan voor je klaar met deskundig advies.