Stylingtip: style je hal

De hal is het visitekaartje van je huis. Het is de eerste indruk als er iemand op bezoek komt. Besteed daarom eens wat extra aandacht aan je hal. Dit zijn een aantal tips en tricks om je hal te stylen! 

Zo style je je hal

De hal is en blijft een lastige plek om te stylen. Het liefst wil je je jas en schoenen direct uittrekken en je sleutels en je tas op de grond gooien. Het resultaat? Een rommelig geheel. 

Een hal is meestal niet heel groot, dus vaak ben je genoodzaakt om creatief om te gaan met de ruimte die je hebt. Jouw entree kan dé eyecatcher van je huis worden door een persoonlijke touch toe te voegen. 

Extra ruimte creëren

Om je hal groter te doen ogen, is het verstandig om lichte kleuren te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan witte muren. Maar wat dacht je van het plaatsen van deze spiegel met teakhouten lijst of deze stoere ronde messing spiegel met touw? Zo wordt je hal net iets ruimtelijker en het is ook nog eens prettig voor een laatste check als je de deur uitgaat. 

Een spiegel zorgt ervoor dat je ruimte niet alleen groter lijkt, maar ook lichter dankzij de weerkaatsing van het licht. 

Praktisch én stijlvol

Je entree hoeft niet alleen maar praktisch te zijn. Het kan tegelijkertijd ook stijlvol en decoratief zijn! Een schoenenbankje is handig om je schoenen aan te doen, maar het ziet er ook gewoon erg leuk uit. Vooral als je er een mooi kleed op legt of er een mooie pot met plant op zet. 

Maak je hal gezellig en persoonlijk door een mooi kunstwerk aan de muur te hangen of een verzameling van je mooiste foto’s. Heb je een lelijke radiator? Overweeg dan om er een strakke ombouw omheen te zetten. Zo heb je meteen plaats voor een leuk mandje om kleine spullen in op te bergen, zoals sleutels, kleingeld en oordopjes.

Spullen opbergen

Rondslingerende handschoenen, sjaals, sleutels en schoenen in de hal. Herkenbaar? Zorg ervoor dat je dit soort spullen makkelijk kunt opbergen. Stop sjaals, handschoenen en mutsen in een stijlvolle mand die gerust in het zicht mag staan. Heb je plaats voor een dressoir? Dan is dit de ideale plek om losse spullen in op te bergen. En het is ook nog eens een geweldige plek om een persoonlijk hoekje te creëren met bijvoorbeeld bloemen, foto’s of een schilderij. 

Kapstokken 

Een item dat je in iedere hal terugvindt is een kapstok. Is je kapstok te vol? Hang dan alleen de zomer- of de winterjassen op en zorg ervoor dat je de rest netjes opbergt in een kist.

Licht in de duisternis

Een belangrijk punt om rekening mee te houden is verlichting. Heb je een raam in je hal of juist niet? Zorg er in ieder geval voor dat er bij binnenkomst genoeg licht is. Een aantal spots doen zijn werk prima, maar een hanglamp kan de sfeer behoorlijk verhogen.