Een tropische tuin, de tuintrend van dit moment

Een tropische tuin in een handomdraai. In een tropische tuin mogen uitgesproken kleuren natuurlijk niet ontbreken. Hoe breng je jouw tuin of balkon in die tropische vibe?

De onderwaterwereld is dit jaar ook een trend en dat zie je terug in accessoires met schelpen, potten die lijken op koraal en producten in turkoois

Tropische kleuren

Qua kleurgebruik kies je voor geel, azuur blauw, oranje of magento. Zo straalt jouw tuin, ook als de zon niet schijnt.

Tip: Voor die donkere muur in de tuin of op je balkon: Schilder de muur of schutting in een felle kleur, zo fleurt een donkere kant of hoekje meteen op.

Fleurige buitenkleden

Het maakt niet uit of je een grote of kleine tuin hebt of zelfs een balkon. Met een buitenkleed ziet alles er meteen een stuk vrolijker uit. Er zijn niet alleen kleden voor buiten. Sommige kleden kan je zelfs aan het einde van de zomer binnen gebruiken. Ideaal dus!

Tuindecoratie en Tuinaccessoires

In een tropische tuin mogen accessoires natuurlijk niet ontbreken. Maak gebruik van hippe sierkussens met felle bloemenprints en jouw loungebank krijgt direct een andere look. Wat natuurlijk ook niet mag ontbreken zijn prints van grote tropische bladeren zoals monsterablad.

Comfortabele tuinkussens

Comfortabel op je tuinstel zitten lukt beter met lekkere zachte kussens. Met een goed boek languit op een ligbed of in je favoriete tuinstoel. Let bij de aanschaf van tuinkussens op de afmetingen, maar ook of de tuinkussens tegen een regenbui kunnen.

Om je nieuwe tuinkussens en tuinstoelkussens nog langer mooi te houden kan je ze opbergen in een tuinkist of speciale opbergbox. Het voordeel hiervan is dat deze waterdicht zijn en je direct extra opbergplek hebt. Naast tuinkussens kan je er natuurlijk nog veel meer spullen in kwijt.

Buitenverlichting

Lange zomeravonden maak je nog langer met goede en sfeervolle buitenverlichting. Prikkabel geeft sfeervol licht en is makkelijk naar eigen smaak op te hangen.
Voor de reling van je balkon kan je gebruik maken van een lichtsnoer. Sommige lichtsnoeren zijn voorzien van een solar element waardoor deze oplaad terwijl de zon schijnt. Zo heb je geen elektriciteit nodig.

Wil je echt uitpakken tijdens jouw tuinfeest? Versier je tuin dan met partyverlichting en prikkabel.

Droog zitten in je tuin

We hebben natuurlijk niet iedere dag schitterend weer. We wonen tenslotte in België. Maar voor wie ook tijdens een tropisch buitje toch lekker buiten wil zitten zijn er diverse soorten overkappingen, parasols en partytenten verkrijgbaar. De meeste kunnen zelfs het hele jaar buiten blijven staan.