Online zijn we 24/7 geopend! Door drukte kan je order vertraagd zijn

Groots op de vierkante meter: style je balkon

Hoe klein je balkon of (stads)tuin ook is, je kunt er altijd een minituin van maken. Een fijne buitenplek waar je kunt zitten, relaxen, eten, werken en zelfs tuinieren. Je hoeft alleen maar de juiste tuinsets en accessoires te kiezen. Moeilijk? Welnee!  Want er past stiekem meer op je balkon dan je denkt.

Groots op de vierkante meter

Ook op een balkon mogen tuinmeubelen zeker niet ontbreken. Meet van tevoren je balkon op, zodat je zeker weet dat tuinstoelen, een loungeset of een tafeltje passen. Zet bijvoorbeeld een palletbank op je balkon. Het ziet er stoer uit én is enorm comfortabel.   

Heb je ook al eens gedacht een een hangstoel op je balkon? Heerlijk om in weg te kruipen met een goed boek of een glas wijn.

3 tips waardoor je balkon groter lijkt

  1. Hang zoveel mogelijk op zodat de vloer op plekken vrij blijft. Hierdoor lijkt je balkon groter. Een buitenkleed op de vloer? Kies voor eentje met strepen in de lengte.
  2. Kies voor een neutrale basis en één accentkleur.
  3. Laat je inrichting binnen naadloos aansluiten op de styling buiten. Zo creëer je één geheel en dat oogt rustiger en groter. 

Planten op je balkon

Ga voor een zee aan kleur en zet lekker veel bloemen en planten in potten en bakken. Plaats bijvoorbeeld twee of drie grote potten bij elkaar in een hoek. Door hoogteverschil te creëren, maak je het spannend en lijkt je balkon nog groter. Over de reling hang je speciale balkonbakken in een bijpassend kleurtje.

Decoratie

Behalve met potten en bakken decoreer je je balkon met bijvoorbeeld tuinkussens, warme plaids, een balkonparasol en waterbestendige vloerkleden. Ja, je leest het goed: vloerkleden. De laatste jaren wordt de tuin of balkon steeds meer als een verlengde van je woonkamer gezien. Met een buitenvloerkleed haal je letterlijk de sfeer van binnen naar buiten. In dit artikel tippen we je over de 5 hipste buitenvloerkleden van dit seizoen.

Buitenverlichting voor extra sfeer

Door sfeervolle buitenverlichting aan te schaffen kun jij ook ’s avonds nog genieten van de zwoele buitenlucht. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze tafellamp of sfeervolle lichtsnoer? Zet op je tafel nog wat mooie windlichten met kaarsen, romantischer wordt het niet.