Tips en inspiratie voor het inrichten van jouw slaapkamer

De slaapkamer is een plek waar je rust vindt in de soms hectische waan van de dag. En ook al slaap je er het grootste gedeelte van de tijd, de ervaring wanneer je je ogen opent en net voordat je ze sluit, is van groot belang binnen een leven in balans. Sfeer, kleur, en mooie materialen spelen daarin een grote rol. Tijd om die ruimte een make-over te geven! Maar waar begin je met zo'n (re)styling? Het is handig om erachter te komen welke stijl jou het meest aanspreekt. Wij geven je inspiratie en tips voor het gezellig, stijlvol én betaalbaar inrichten van je slaapkamer!

Stijl 1: de warme slaapkamer

Houd je van een warme en luxe hotel uitstraling? Dan is dit helemaal jouw stijl! Gun jezelf jouw rustmoment in de slaapkamer en start de dag uitgerust in een kamer die helemaal is ingericht naar jouw persoonlijke stijl. Wat dacht je van een stoere slaapkamer in de kleur caramel? Deze kleur laat zich prima combineren met hout, donkergrijs, bruin en wit. Een vloerkleed in deze kleur brengt een stoere, warme sfeer in jouw slaapruimte. Helemaal van dit moment zijn de natuurlijke en rustige tinten met mooie materialen, fijne kleuren en zachte stoffen. Een luxe stijl die je een uitgerust gevoel geven!

Stijl 2: De groene slaapkamer

Een fijne rustgevende kleur voor je slaapkamer is groen. Deze kleur is prachtig te combineren met aardetinten terra en oranje. Naast planten in je slaapkamer brengen groene accenten in je interieur een aangename rust met zich mee. Dat zal lekker slapen! Wat ook een speels effect geeft, is om één muur achter je bed te behangen. Behang in de slaapkamer kan net voor dat extra effect zorgen! En heb je nu een kleine slaapkamer? Kies dan voor een boxspring met opbergruimte, dat scheelt weer!

Stijl 3: Fijne Scandinavische luxe

Zachte materialen als velvet, mooie diepe kleuren en een verfijnde vormgeving. Dat zijn dé ingrediënten voor een trendy Scandinavische touch in je slaapkamer. Ga voor een luxe boxpsring als eyecatcher en style je slaapkamer af met een mooie moderne kast en bijpassende wanddecoratie. Wil je het helemaal op maat en naar je eigen smaak inrichten? Dan moet je bij UMIX zijn. Dit luxe merk geeft je alle ruimte om je boxspring zelf samen te stellen. Mooie kwaliteit materialen en helemaal uniek voor jou op maat gemaakt.

Verlichting in de slaapkamer

Vergeet tot slot niet de verlichting in je slaapkamer. In deze ruimte wil je een rustgevende of juist romantische sfeer creëren om in weg te dromen. Functionele verlichting is in een slaapkamer net zo belangrijk als sfeerverlichting. Begin daarom eerst met een plafond- of hanglamp. Deze lamp verlicht de hele kamer. Kies daarna de functionele verlichting, bijvoorbeeld op of bij je nachtkastje om 's avonds nog even te lezen. Ga voor een mooie tafellamp of een wandlamp. Denk ook aan verlichting voor je kledingkast. En vergeet niet om extra lichtschakelaars in de buurt van je bed te plaatsen. Slaap lekker!

Inspiratie van onze fans