Buitenkijker: een vleugje Ibiza in hartje IJsselstein

Met een beetje geluk zit Barbara (@b_interior_style) al vroeg in het jaar in haar tuin in IJsselstein. Doordat deze op het zuiden ligt, is het er snel aangenaam. De zithoek met palletbanken van bamboe is haar favoriete plek.

Barbara: ‘Ik begon in eerste instantie met één bank. Bamboe past goed bij de rest van de tuin met veel natuurlijke materialen, mediterrane planten en zwarte en witte accessoires. Met twee zitplekken was het bankje net iets te klein voor mij en mijn twee zoons, dus stond er al snel een tweede palletbank in de tuin.

Als mijn zoons languit willen liggen, zet ik de banken naast elkaar. Maar mijn favoriete opstelling is een l-vorm, zo ontstaat een fijne zithoek. Dat is vooral gezellig als we familie of vrienden op bezoek hebben. Met een mooie palm erbij ontstaat een fijn Ibiza sfeertje. Doordat de banken relatief licht zijn, kan ik ze gemakkelijk ergens anders neerzetten. Ze hebben vorig jaar een tijdje in de schaduw tegen de schuur gestaan, toen het in de zon te warm was. Ik heb veel losse potten met planten die ik om de banken heen zet, zo kan ik blijven variëren.

Ik heb mijn tuin net weer klaargemaakt voor een nieuw buitenseizoen. Ik kan niet wachten tot we weer buiten kunnen ontbijten. Dat geeft mij echt een zomergevoel. Wensen voor de tuin zijn er genoeg: bamboe tegen de schuur en een extra palletbank. Dan hebben we echt een flinke loungehoek!’

Een Ibiza tuin bij jou thuis

Tuin & buiten

Een Ibiza tuin bij jou thuis

Tuin & buiten

Een Ibiza tuin bij jou thuis

Tuin & buiten

Meer advies en inspiratie