Ronde eettafels

Woon warm en praktisch met een ronde eettafel

Ronde eettafels zijn mooi, hip én praktisch. Als je kiest voor meubels en woonaccessoires met ronde vormen, creëer je een zachte en warme woonstijl. Nodig je regelmatig mensen uit om mee te eten? Aan een ronde eettafel schuif je gemakkelijk een paar extra stoelen aan. Hoewel een rechthoekige of vierkante tafel ook voordelen heeft, vertellen we je waarom een ronde eettafel een echte must have is.

Sfeer & gezelligheid

Ronde vormen brengen warmte en sfeer in je huis. Ook gezellig, want iedereen kan elkaar aankijken bij een knus diner of een gezellig kopje thee. Ronde tafels hebben een speels effect op je gehele interieur. Zo wordt een kamer minder hoekig en dat geeft een ruimtelijker gevoel.

Een ronde tafel heeft dus onbewust positieve effecten. Met een ronde eettafel heb je ook geen last van ongemakkelijke hoeken waar je je aan kan stoten. Zet ‘m in je eetkamer, woonkamer of woonkeuken. Combineer je ronde eettafel met eetkamerstoelen met ronde vormen, en je zit helemaal goed.

Iedereen kan aanschuiven

Een ronde eettafel is super handig. Perfect voor in de hoek van een kleinere ruimte. Zorg dan wel dat je voldoende afstand neemt tot de muur, minimaal 60 centimeter. Houd ook rekening met het onderstel van je stoelen, zodat je nog steeds gemakkelijk rondom de tafel kan bewegen en lopen.

Het aantal eetkamerstoelen is natuurlijk per eettafel verschillend. De meeste tafels van 120 centimeter zijn geschikt voor minimaal 4 personen. Aan een ronde eettafel van 150 centimeter zouden tot 6 personen kunnen zitten. Hoe groter het tafelblad, hoe meer gezelligheid. Een extra stoel is zo aangeschoven.

Houten ronde eettafel

Eetkamertafels worden vaak gemaakt van hout. Een ronde eettafel van hout geeft de ruimte nog meer karakter. Onze populaire ronde eettafel Derby heeft een prachtig tafelblad van grenenhout. Een houtsoort met een dichte structuur en kleine noesten. Het geeft de tafel in combinatie met het zwarte onderstel een moderne uitstraling. Maar je kan natuurlijk ook gaan voor een rustiek, massief houten tafelblad.