10% EXTRA korting op ALLE lopende aanbiedingen!

10% EXTRA korting op ALLE lopende aanbiedingen!

In 5 stappen jouw kledingkast opruimen

Stap 1: Creëer ruimte

Haal alle kleding uit de kast en gooi het op je bed. Het is tijd om op te schonen. Je neemt elk kledingstuk in handen en bedenkt bij elk item of het je blij maakt of niet. Zo ja, dan houd je het item. Zo niet, dan doe je het weg. Regel: draag je het al meer dan een jaar niet? Weg ermee!

Stap 2: Sorteer kleding

Sorteer winter- en zomerkleding en maak twee keer per jaar je kledingkast winter- of zomerproof. Kleding die je niet draagt, berg je tijdelijk op in bakken onder je bed of in dozen bovenop je kledingkast. Sorteer daarna per item. Broeken bij broeken, shirts bij shirts. Wanneer je echt op dreef bent, sorteer je ook op kleur.

Stap 3: Maak je kast klaar

Bepaal welke items je ophangt en welke je opvouwt. Blouses, jurken en blazers zijn items om op te hangen. Zo blijven ze het mooist. Ook nette broeken en rokken kan je ophangen aan hangers met clips. Truien vouw je op, zodat ze hun vorm goed behouden. Vouw (spijker)broeken en T-shirts ook op.

De kleding kan in de kast worden gelegd en gehangen. Aan de linkerkant hang je de zwaardere en langere items en aan de rechterkant de lichtere en kortere items. Zo houd je overzicht.

Stap 4: Sorteer schoenen

Speciaal voor schoenen zijn er schoenenmanden. Ze nemen weinig ruimte in en je haalt de schoenen er eenvoudig in en uit. Plaats de schoenen die je veel draagt binnen handbereik. Je kunt ook de schoenen in de originele schoenendoos opbergen (stofvrij!) en onderin je kast opstapelen. Vergeet ze niet te labelen, anders grijp je vaak mis. Heb je echt veel schoenen? Ga dan voor een aparte schoenenkast met heel veel bergruimte en klaplades.

Stap 5: Geef accessoires een plek

Geef accessoires zoals sieraden, sjaals en riemen een mooi plekje. Heeft de kast een deur die naar buiten open gaat? Bevestig aan de binnenkant haakjes en lades. Mooie accessoires en je favoriete kleding mogen best worden gezien en hang je aan een decoratieve ladder of design kledingrek.

Wist je dat je deze STOCK kast zelf kan samenstellen? In 3 simpele stappen naar jouw ideale kledingkast. Bezoek een van onze winkels om de kast van je dromen op maat te maken.