Klanten die hun bestelling zouden afhalen in Soesterberg kunnen contact opnemen met filiaal Amersfoort

Klanten die hun bestelling zouden afhalen in Soesterberg kunnen contact opnemen met filiaal Amersfoort

5 tips om heerlijk te slapen tijdens warme nachten

Ben je ook dol op zomerse dagen, maar minder op de plaknachten die erop volgen? Met deze tips slaap je ook goed tijdens een hittegolf en word je uitgerust wakker!

1. Keep it cool

Onder een dekbedovertrek van katoen, satijn of linnen slaap je tijdens een warme nacht moeiteloos het klokje rond. Deze stoffen hebben de unieke eigenschap dat ze je warm houden in de winter en heerlijk koel zijn in de zomer. Een dekbedovertrek van satijn of een mix van katoen en satijn geeft je slaapkamer de uitstraling van een luxe hotel. Liever
linnen? Door de licht gekreukte look krijgt je dekbedovertrek dat heerlijke, knisperende
gevoel.

Extra tip
Je slaapt als een roos onder zacht en luchtig katoen.

2. In dromenland

Geef je slaapkamer een lichte tint, bijvoorbeeld lichtgroen of lichtblauw. Kleur heeft effect op hoe je een ruimte ervaart en deze kleuren zorgen voor rust, harmonie en koelte (ja, echt!). Kies een dekbedovertrek in een bijpassende frisse tint, waardoor je – ook tijdens die warme nachten - ontspannen in slaap valt. Schaapjes tellen is vanaf nu verleden tijd!

Extra tip
Met een nieuw dekbedovertrek geef je je slaapkamer dit voorjaar een mini make-over.

3. Onder de ‘wol’ kruipen

Nou ja wol, als je het snel warm hebt, kun je het beste kiezen voor een (4-seizoenen) dekbed van katoen of bamboe. Een dekbed van katoen is soepel, zacht en gemaakt van natuurlijk vezels, die de lucht goed doorlaten en vocht optimaal reguleren. Zweet je snel? Kies dan voor een dekbed van bamboe. Deze stof voel altijd -tijdens een hittegolf of koude winternacht- koel en droog aan. Als het warm is in je slaapkamer is het onder een bamboe dekbed altijd een paar graden koeler. Niet verkeerd, toch?

4. Doei, plaknacht

Voorkom een plakkerig bed door te kiezen voor een koudschuimmatras of een pocketveringmatras. Deze matrassen hebben een holle kern, waardoor warmte en vocht optimaal worden afgevoerd. Dit geldt ook voor een koudschuim topper. Meer weten? Je vindt meer informatie in onze matraswijzer.

5. Houd de zon buiten

Verduisterende gordijnen zijn je beste vriend tijdens warme zomerdagen. Kies voor een uitvoering met een black-out stof. Deze gordijnen zijn aan de achterkant voorzien van een coating, waardoor er geen licht door de stof komt. Houd ze op hete dagen de hele dag dicht en… droom zacht!

Extra tip
Hittegolf in aantocht? Wacht niet te lang met het aanschaffen van een ventilator voor een heerlijk, verkoelend briesje!

Elke dag uitgerust wakker worden? Lees er meer over in Leen’s Slimme Slaapwijzer.