14 dagen lang de 100 grootste aanbiedingen! | Bekijk alle aanbiedingen >

14 dagen lang de 100 grootste aanbiedingen! | Bekijk alle aanbiedingen >

How to: de ideale eetkamerstoelen kiezen

Eetkamerstoelen zijn sfeermakers in huis, of je eethoek nu in de woon- of eetkamer staat. Het zijn al lang niet meer alleen functionele meubelen. Een eetkamerstoel is een voorwerp dat gezien mag worden, een aanvulling is op je interieur en dat comfortabel zit. Leen Bakker geeft tips hoe de perfecte eetkamerstoelen te kiezen. Heb je wat extra hulp nodig bij je nieuwe eetkamerstoelen? Bekijk dan onze adviespagina over eetkamerstoelen.

Comfort

Comfort is erg belangrijk bij de aanschaf van je eetkamerstoelen. Als je houdt van lang en gezellig tafelen, dan is het zitcomfort zeker iets om rekening mee te houden. Denk aan de zitdiepte van de stoel, de zithoogte en of je armleuningen belangrijk vindt. Ben je lang? Dan vind je een grotere zitdiepte en zithoogte waarschijnlijk comfortabeler.

Leuning, ja of nee?

Wel of geen armleuningen, that's the question. Wil je je armen comfortabel laten rusten tijdens het (na)tafelen, dan zijn eetkamerstoelen met een armleuning de ideale stoelen voor jou. Armleuningen zorgen voor extra comfort. Zo geniet je extra van de gezelligheid aan tafel. Let op! Stoelen met een armleuning zijn hoger dan stoelen zonder armleuningen, waardoor deze misschien niet meer onder je tafel passen. Zorg er dus voor dat je zeker weet dat je stoel onder het blad van je eetkamertafel past.  

Hieronder zetten we een aantal stoelen met armleuningen naast elkaar.

Woonstijl

Het is fijn als je eetkamerstoelen passen bij de rest van je inrichting. Hierdoor vertel je een eenduidig verhaal met de woonstijl in je huis. Heeft jouw interieur een stoere uitstraling, dan kan je overwegen om (kunst)leren eetkamerstoelen aan te schaffen. Heb je een Scandinavische of minimalistische inrichting? Dan passen daar strak vormgegeven stoelen bij. Welke stoelen je koopt hangt niet alleen af van de inrichting je woning, maar ook van waar de eetkamerstoelen komen te staan, de ruimte om de tafel en jouw persoonlijke wensen. 

Tip: heb je een eclectische stijl, dan vind je het misschien wel leuk om verschillende eetkamerstoelen te mixen en matchen.

Houd rekening met je eetkamertafel

Heb je al een eetkamertafel en koop je daar nieuwe stoelen bij? Het is belangrijk om rekening te houden met de hoogte en de lengte van je eetkamertafel. Heb je stoelen met een armleuning? Waarschijnlijk zul je een hogere tafel moeten hebben. Bovendien heeft de breedte van de stoelen ook consequenties. Schaf je hele brede stoelen aan, dan heb je meer ruimte nodig in de lengte van je tafel. Nog geen eetkamertafel gekocht? We schreven eerder een blog over het aanschaffen van je ideale eettafel.

Ben jij benieuwd naar ons assortiment eetkamerstoelen? Bekijk nu alle stoelen. Wij zetten alvast een aantal stoelen voor je op een rij.